17.7.13

Zapowiedź - Z działki, z lasu i takie tam


Po Ciastach, ciastkach i takich tam czas na specjały Z działki, z lasu i takich tam. Nowa książka Agaty Królak to niebanalny zbiór przepisów na przetwory. Trochę zwariowany, a trochę sentymentalny kulinarno-edytorski smakołyk.

Znajdziecie tu powidła, dżemy, konfitury, musy, pasty, marynaty, soki, nalewki i inne pachnące latem przysmaki – a także ręcznie pisany tekst, smaczki potocznej polszczyzny kuchennej, ujmująco nonszalanckie ilustracje. Bez sztucznych barwników, bez konserwantów, bez zadęcia. Wyłącznie z ekologicznych składników i według sprawdzonych receptur. Ręczna robota z okrasą wspomnień i starych fotografii. Naturalnie i pysznie. Smacznego!

Słoiki, karafki, butelki to prawdziwe wehikuły czasu. Zimą lądują na stole pełne skarbów lata. I przywołują najcieplejsze chwile: te niedawno minione i te sprzed lat, kiedy mamy naszych mam smażyły powidła i marynowały.
Ta książka powstała właśnie dlatego. I dlatego, że stare zdjęcia, wakacje u babci i powidła śliwkowe są najlepsze na świecie. (Agata Królak)

Tytuł:Z działki, z lasu i takie tam
Tekst i ilustracja: Agata Królak
Kategoria wiekowa: dla młodzieży i dorosłych
Wydawnictwo: Dwie siostry
Rok wydania: 2013

1 komentarz:

Dziękujemy!